6de Retrospectief (2009)
back

Stichting Sectio Divina organiseert sinds 2003 retrospectieven van kunstenaars die gewoond en gewerkt hebben in de ateliers aan de Zomerdijkstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt.
Dit jaar bestaan de atelierwoningen 75 jaar – dit is een reden voor de stichting om flink uit te pakken met een reeks activiteiten rondom de Zomerdijkstraat.
Woonstichting De Key - eigenaar van het pand - heeft voor deze gelegenheid het atelier aan de Zomerdijkstraat 20hs ter beschikking gesteld aan Sectio Divina, die tot eind september 2009 de volgende activiteiten organiseert:


Minimuseum in de Zomerdijkstraat: Retrospectief 6 – De Modernen

Het atelier wordt omgetoverd tot een Minimuseum met daarin een overzicht van werken van Jan Wolkers, John Grosman, Cees Kortlang, Jaap Hillenius, Mies Hillenius en Jaap Wagemaker.
22 augustus 2009 om 17.30 uur wordt het Minimuseum feestelijk geopend met een bezoek van burgemeester Job Cohen.
Openingstijden: vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen 10.00 en 17.00 uur, 22 aug. t/m 20 sept. Toegang gratis.


HAPPENING in de Zomerdijkstraat: Theatrale rondleiding

Zomer 1965 - Johan Kwast en zijn vrouw Marthe nemen u mee naar de wereld van beeldende kunsten, Dave Berry, Mary Quant, de heersende burgerlijkheid, sexuele vrijheid, avant-garde jazz, de Beatles, vriendschap en afgunst, BKR en praktische opklaptafels.
Tijdens de rondleiding vertelt het kunstenaarsechtpaar iets over de geschiedenis en architectuur van het ateliercomplex, de kunstenaars die er gewerkt en gewoond hebben door middel van anekdotes en het vertonen van dia's en filmpjes. Een interactieve stap terug in de tijd naar het leven van de kunstenaar in de jaren '60.
www.sectiodivina.nl


Filmpjes over de Zomerdijkstraat in het Stadsarchief Amsterdam

De hele maand september worden in de filmzaal non-stop filmpjes vertoond over kunstenaars die momenteel in de Zomerdijkstraat wonen, informatieve en historische beelden over de Zomerdijkstraat en over het project “Kunst in Huis” in het kader van Wij Amsterdammers.
Samenstelling: Rianne van Schijndel, Marcella van Zanten.
Stadsarchief is in het gebouw De Bazel, Vijzelstraat 32 Amsterdam. Toegang gratis.
Dinsdag t/m Vrijdag 10.00–17.00 uur, Zaterdag en Zondag 11.00–17.00 uur.